28 Haziran 2011 Salı

En güzel oyuncaklar!

Kod adı buçuk yani Duru kızımız için güzel bir oda, güzel elbiseler, güzel duvar kağıtları gibi isteklerimiz vardı ama bizi en çok onun ilk senesi için güzel oyuncaklar ve kitapları araştırmak heyecanlandırdı! Bebeklerin beyin gelişiminin %70'inin ilk 1 senede tamamlandığını düşündüğünüzde ilk 1 sene sünger gibi herşeyi öğrenmeye hazır kızımıza neler yapabiliriz diye kolları sıvadık:)

Kitap konusunda Bir dolap Kitap blogu çok yardımcı oldu bize! Saolsunlar ii ki varlar ve böyle bir işe gönül vermişler... her kitap hakkındaki yorumları buradan okuyup güzel bir liste yaptık kızımız için... yavaş yavaş toparlayarak babasının kitaplığında bir raf ayıracağız kızımızın kitaplarına.

Oyuncak konusu ise daha zor... herkes baska birşey sölüyor hele ki mağazaya gittiğinizde satıcılar en pahalı oyuncakları size satmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyor... işte tam bu sırada Sinem Olcay Kademoğlu ve önerileri girdi hayatımıza! Öğrendik ki bebeklerde zaten ilk aylarda boyut algısı yok dolayısıyla bebek gelişimi için en önemli şey ilk aylarda 2 boyutlu oyuncaklar tercih etmek sonrasında 3 boyutlulara terfi etmek... Yani piyasada gördüğünüz binimum ışıklı ve müzikli dönenceleri satın almak yerine 2 boyutlu geometrik desenlerden ve yüz figürlerinden oluşan dönence ve oyuncaklar tercih edilmeli. Hemen internetten araştırıp satın almak için sıvadık kolları! Hem burada satılan oyuncaklara göre daha uygun fiyatlı hem de kızımızın gelişimi için en ideali olunca dayanamaıdk bir sürü oyuncak sipariş ettik. Şimdi sabırsızlıkla gelmesini ve duru ile oynamayı bekliyoruz... Şiddetle tavsiye olunur! Gereksiz oyuncaklara bosu bosuna paralar vermeyin...Görünüşe aldanmayın:)

http://www.manhattantoy.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder