3 Mayıs 2012 Perşembe

Duru ve gözlük

Bu yazı kimilerini şaşırtabilir. Çevremizde göz doktoruna gideceğimizi duyan çoğu insanı şaşırttı zira. Benimde aklımda yoktu 2,5-3 yaşından önce Duru'yu göz doktoruna götürmek ta ki Devletşah'tan Sufi'nin göz doktoru hikayesini dinleyene kadar. Küçük ve tatlı Sufi'nin 6.ayında yapılan tetkikler sonucu 7,5 numara hipermetrobu olduğu ortaya çıkmış. Annede ya da babada göz bozukluğu varsa çocukta çıkma riski çok yüksekmiş ve en ideal doktor kontrolü zamanı 6 ile 9 ay arasındaymış. Bunu duyar duymaz 7 derece miyobu olan bendeniz hemen kolları sıvayarak kuzu için bir randevu aldım. Dünya Göz Hastanesine Dr. Elvan Yalçın'a gittik.Bebeklerdeki göz bozuklukları ve şaşılık üzerine uzman bir doktor kendisi.


Önce kuzunun göz numarasının ölçümü için bir odaya alındık. Ben biraz panik olmuştum ta ki ölçüm aletini görene kadar, teknoloji bebeklerin hizmetinde resmen. Duru'nun 1 metre uzağında duran bayanın elindeki cihaza uzaktan bakmamız yeterli oldu ve şıp diye ölçüldü göz numaralarımız. Tüm kontrollerimiz yapıldıktan sonra bebeklerde istenilen düzeyde bir hipermetrobumuz olduğu yani gözlerimizin gayet sağlıklı olduğu ortaya çıktı. Nasıl rahat bir nefes aldım anlatamam! Ailesinde yani bebeğin aile geçmişinde göz bozukluğu varsa kesinlikle bu aylarda bu kritik kontrolü yaptırmanızı öneririm.


Numaralı gözlük takmayacak olsa da favorimiz hala başkalarının gözlükleri tabi az biraz gözümüze takmayı çokça da diş kaşıyıcı olarak kullanmayı seviyoruz. Varsın olsun!



2 yorum:

  1. vay be, demek bu kadar veletken de yapiyorlar goz muaynesi. gozu bozuksa ne yapiliyor acaba, bu kadar kucukten gozluk takiyor olamaz degil mi? bence duru yerdi onu, takmaya kalksaydiniz :)

    YanıtlaSil
  2. evet teknolojide son nokta, gerçekten o kadar minikken bile kontroller yapılabiliyor artık. Hatta Barışta sordu niye bize de bu kadar kolaysa o kontrolun aynısından yapılmıyor diye:)

    Gözlük takma soruna gelirsek eğer ne yazık ki takılıyor. Bizim konuyu öğrendiğimiz blogun yazarının oğlu şu anda gözlük kullanıyor. Göz numarasına uygun cam kullanılamasada 3-3,5 numaraya kadar özel çocuk gözlüklerinden takabiliyorlar.

    Tatlı Sufi ve gözlüklerini görmek istersen bkz.http://www.devletsah.com/sufinin-gozlukleri/

    Bu arada yeme konusunda haklısın. Seni görse seni bile yemeye kalkar bu aralar. Yemesi gereken yemekler harici herseyi yemeyi deniyor saolsun:)

    YanıtlaSil