28 Mayıs 2012 Pazartesi

İlkokul için 5,5 çok erken!


Uzun zamandır gelişmeleri endişe ile takip ediyoruz. Duru henüz 10 aylık ama o derece hızlı geçiyor ki zaman bir bakmışız okul yaşı gelmiş bile. Okullar bile yeni sistemden bi'haberler, yeni yeni detaylar ulaştıkça velileri bilgilendiriyorlar. Kesin olan şu ki 30 Eylül itibariyle 66 ayını doldurmuş tüm çocuklar ilkokula başlamak zorunda bırakılıyorlar yeni sisteme göre. Fiziksel olarak hazır görünselerde acaba duygusal olarak hazırlar mı

Ben çocuğumun 5,5 yaşında ilkokul sıralarında ilerde ister istemez el mahkum ögreneceği bilgilerle beyninin doldurulmasını istemiyorum. 3 yaşındaki çocuklara 1,5 saat mülakat yapıp sonra da çarpmayı öğretmemişsiniz yalnız bu konuda kendini geliştirmesi lazım diyen havalı kollejler mi yoksa sistemin çarkına çocuğunu erkenden atan veliler mi daha hatalı? Bu da işin diğer bir kısmı.

Canım dostum Bahar anlatmıştı bir keresinde; Almanya'da onlarla beraber yaşayan bir arkadaşlarının lise çağında bir çocukları vardı. Çocuk yaptığı hiçbirşeyden zevk almıyordu ve aile onun için endişeliydi. Yanlış anlamayın gelecekte ne olacak endişesi değil bu hayattaki o andan ve gelecekteki anlardan zevk alamaması endişesi. Sonunda çocuk okuldaki derslerden birinde ekmek yapmayı ögrenmiş ve bir ekmek fırınında staj yapmaya başlamıştı. O kadar büyük bir zevk alıyordu ki bu işten normalde yataktan sürünerek kalkan daha doğrusu kaldırılan çocuk sabah kör karanlıkta fırını açıp ateşi yakmak için büyük bir heyecanla yola koyuluyordu. Aile çok mutlu olmuştu bu gelişmeden... Ne güzel diye geçirmiştim içimden o yaşta herşeyi deneyimleme şansı veriyorlar bireye. Ben de diliyorum Duruya o şansı sunmayı şu gelişmelerden sonra bol bol.  O deli koşturmanın içine ne onu ne kendimizi sokmayıp deneyimleyip zevk aldığı konuda uzmanlaşmasını sağlamayı. Keşke bir fırsat olsa da toplasak tası tarağı ve uzaklaşsak buralardan. Bi yanım bırakmaya razı gelmiyor güzel ülkemi bu zorunlu seçmeli hallere, bi yanımda artık boşa kürek çektiğimizi çoktan atı alanın Üsküdarı geçtğini hatırlatıyor bana.

Bakalım hangi yan galip gelecek zamana karşı?

5,5 çok erken demek için tıklayalım, haberdar edelim çevremizi...

http://imzakampanyam.com/ilkokul-icin-5bucuk-cok-erken-2-imza-kampanyasi 



2 yorum:

  1. En son kahraman Canakkale de öldü mü gercekten? Geri kalanlarinda 80 ler de mi kazdik kökünü! kök kazima da üstümüze olmadi zaten hic.. topraklarimizdaki rengarenkligi kaybettikce, postaladikca daha cok kendimize ruhumuza benzeyenleri irkimizdan degiller diye.. geriye bunlar kaldi iste elimize, bir avuc cürük hurma.. Yillarca ezberci egitim&ögretimi reformla defedemezken bir cirpida yasama yürütme yargiyi bütünlestirmelerini seyre daldik.. yanlislarin icinde oldumuzu yorumluyoruz, bugun.. ya yarin? Tabii olan haklarimiz icin mi aglanacagiz? elimizi kolumuzu sallayarak gezindigimiz Beyoglunu, sevgilimizi doyamasiya öptügümüz bebek sahilini, izmir kordonu! hepsi hatiralara kazinacak kadar uzaklasacak mi bizlerden? Artik düsmana ilk kursunu cekip, cocuklugumuzu bize bagislayanlara tesekkür bile ettirmiyorlar.. Sindik, cöktük, hirpalandik yillardir.. ögütülecegiz gözü dönmüs kara para hirsli kör cahillerin mandasinda.. Koyun sürüsü gibi izledik yollarini, zengini, yaslisi, egitimlisi, cahili ama artik hersey apacik ortada.. dur demezsek Afganistan, Iran ve bu ülkelerin yolunda hizla ilerleyen Misir ve Tunus gibi olu vereriz bir sabah uyandigimizda.. durum vahim ama yine de.. yukardaki görüyor yapani yapmayani haini sucsuzu..
    Ama herseye ragmen, Iyi ki varsiniz, akilli, düsünen azinlik.. Sizler gibiler cogalmali ki hayattaki dengeler korunsun! Duru bebekler, Irem bebekler, Nazli bebekler korkak yetistirilmeyen nesiller kurtaracak gelecegimizi.. Bizim ebeveynlerimiz basaramadi ama bizler basaracagiz..
    Motorlari maviliklere sürecegiz dimi, hep elele? Durunun bizden daha güzel anilari olacak, hep gülecek, hep kosacak, pasa gönlü ne istiyorsa onu yapacak.. Onlar en büyük umutlarimiz olacak..

    YanıtlaSil
  2. Barışın yeni yazısı senin için cnm benim:)) Yeni gelişmelerden sonra güzel ülkemdeki motorları maviliklere sürebilecek miyiz emin değilim:(

    YanıtlaSil