16 Ocak 2013 Çarşamba

Parisienne Duru


25 Kasım Pazar günü, Louvre Müzesine 5 dakika mesafede, bence Paris’i en az Eyfel Kulesi kadar temsil eden tipik Paris binalarından birindeki odamıza vardığımızda saat 17.00 civarıydı. Çok komik, ince uzun bir oda. Eni taş çatlasın 3 adımdır, o kadar ince.

İlk akşam yemeğimiz için dışarı çıktığımızda Paris’te karşılaşacağımız güçlüklerden birini keşfediyoruz. Burada mekânlarda mama sandalyesi yok. Biz de yanımızda adaptör gibi bir şey getirmedik. Neyse bir şekilde içinde adaptör olan bir yer bulduk. Zor da olsa siparişlerimizi verdik .(Fransızların İngilizce konusundaki mendeburlukları aynen devam ediyor) Duru ile böyle mekânlara girmek ilk planda zor olsa da sonra işimizi oldukça kolaylaştırıyor. En huysuz garson bile bizimkinin cilvelerine dayanamayıp başta esirgediği ilgiyi sonrasında kat kat gösteriyor. Bir de baktık çıkmamıza yakın bizim garsonda İngilizce ana dili gibi …

İlk defa bir seyahate detaylı excel tabloları -yürüyüş rotaları, sabah öğle akşam yemeği için ayrı ayrı mekân önerileri, müzikaller, müzeler…- hazırlamadan gittik. Selcan yine dayanamadı, Paris’te yaşamış birkaç arkadaşından tavsiye listesi istedi ama Happy Hour’lar; şık –yıldönümü kutlama ayarında- mekânlar tavsiye eden listeler bizim için pek kullanışlı değildi. Biz de plansız programsız Paris’in tadını çıkardık.

Duru’nun en sevdiği mekanlar mı?
Notre Dame’ın önünde kumruların toplandığı bahçe  (içeriye o kadar ilgi göstermedi haliyle)
D’Orsay Müzesinin önündeki heykelli meydan (Duru’yla müze turumuz istediğimiz kadar verimli geçmedi :))  
Tuileries Bahçesi  (kendini kaybetti tahmin edileceği gibi. Birde bir atlıkarınca bulduk, Durunun hayatı o günden beri atlıkarınca üzerine kurulu)
Eyfel Kulesi’nin ayaklarının dibi (tam ışıkların parıldadığı anda altındaydık, hayran kalınmayacak gibi değildi)
Seine Nehrinin üzerindeki her köprü
Christmas için süslenen ve yan yana dizili minik reyonlarla iyice şenlenen Şanzelize Caddesi
Her tür patisserie  (kime çekmiş bilmem ki)
Vee son olarak Disneyland (bu madde sonraki yazının konusu)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder